Recept voor 4 personen

Ingredi├źnten

  • 1 kg verse tuinbonen
  • 2 tomaten
  • 150 gr ontbijtspek
  • 2 stronken selderij
  • 2 sneetjes brood
  • 6 lente uitjes
  • 1 laurierblaadje
  • 1 klein kropje ijsbergsla
  • 6 takjes peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 40 gr boter
  • 2 takjes tijm
  • zout en peper

De tomaten in kokend water dompelen en pellen. De pitjes eruit halen en de tomaten in stukjes snijden. De tuinbonen doppen en het velletje eraf halen. De lente uitjes fijnsnijden. De selderij in stukjes snijden. De sla in dunne reepjes snijden. Het spek in blokjes snijden.

De blokjes spek in de pan in olie aanbraden. Als ze bruin zijn, de uien, tomaten, selderij en kruiden toevoegen. 1 liter water toevoegen en aan de kook brengen. De tuinbonen en de sla erbij doen. Zout en peper toevoegen en 20 minuten op een zacht vuurtje laten koken. Ondertussen het in stukjes gesneden brood met de boter in de koekenpan bruin laten worden.

De tuinbonensoep warm opdienen met de croutons.

Magnesium Forever

Kastanjelaan 23, 3881 EL Putten

KvK: 65931726
BTW: NL856322076B01
BANK: NL80INGB0007312671

Contact

Annelies Dicke
06 22 40 71 58
Floor Mulder
06 52 51 90 93

Social Media

Nieuwsbrief