Magnesiumchloride

Terug naar de zee moeten we! Er kleven veel bezwaren aan orale suppletie, het slikken van pillen. Het is maar de vraag hoeveel magnesium door de maag effectief kan worden verwerkt en op de mogelijke bijwerking van diarree zitten we niet te wachten. Bovendien is er een sterk wisellende kwaliteit (toxiciteit) bij deze, over het algemeen, chemisch samengestelde supplementen. Wij als Magnesium-Forever gebruiken het zuivere en onbewerkte magnesiumchloride uit de oeroude Zechstein zee. Het is de lichaamseigen vorm van magnesium en heeft daardoor een hoge biologische beschikbaarheid.

Historie van Zechstein zee

Onze magnesiumchloride komt uit de Zechstein zee. Deze zee, die van de Britse eilanden over Noord Nederland tot aan Estland liep, moet ongeveer 250 miljoen jaar geleden afgesloten zijn geweest van de oceaan en onder invloed van een warm en droog klimaat zijn ingedampt. De zoutlaag die vervolgens is achtergebleven is in de honderden miljoen jaren die volgden verdwenen onder nieuwe lagen van afzettingen. De dikte en diepte van de zoutlaag is heel verschillend. Op sommige plekken zijn er glooiende heuvels gevormd, door geologen kussens genoemd. Op andere plaatsen zijn er piekachtige uitstulpingen ontstaan die door de aardlagen heen zijn opgestuwd tot minder dan honderd meter onder het oppervlak.

Magnesium uit de Zechstein zee

Op deze plekken ontstonden vindplaatsen die aanleiding vormden voor zoutwinning en zouthandel. Het gaat daarbij om het hoofdbestanddeel van de zee natriumchloride, keukenzout. Over de hele wereld zijn er meer dan 1000 vindplaatsen bekend, Boekelo staat dus niet alleen. Dat er een omvangrijke laag van het als laatst neergeslagen magnesiumchloride zich tot 160 meter onder het aardoppervlak omhoog heeft gewerkt, kunnen we een wonderlijk en uniek geologisch geschenk noemen. Over de hele wereld zijn er 14 van dergelijke vindplaatsen, onder meer in Rusland en Brazilië. Maar geen van deze bronnen heeft de omvang en de puurheid van de bron in Tripscompagnie, een plaatsje vlakbij Veendam.Magnesium is een superieur zout


De nadelen van orale suppletie (slikken van pillen)

De meeste medicijnen en voedingssupplementen worden gemaakt in de vorm van pillen, capsules of softgels. De werkzame stoffen (vitamines bijv.) zijn echter zeer gering en wegen niet meer dan milligrammen. Toch moet de gebruiker deze kunnen vasthouden om in te nemen. Om een pil te maken, voegt de fabrikant aanvullingen (vulmiddelen) toe, om de ingrediënten bijeen te houden (bindmiddelen) en om te helpen om ze in het lichaam weer af te breken (desintegratiemiddelen). Meestal is het zelfs nodig om de tablet te coaten ter bescherming en maskering van smaak en geur (coatings) of om ze door de slokdarm te laten glijden (glijmiddelen).

Toevoegingen

Een pil bevat vulmiddelen. Vulmiddelen zijn noodzakelijk voor het fabricatieproces, maar betekenen voor de pil zelf niets meer dan slechts het opvullen van ruimte. De pil moet immers groot genoeg zijn voor menselijke vingers om gemakkelijk te hanteren. Enkele veel gebruikte vulmiddelen zijn lactose (melksuikers), microcrystaline cellulose, maiszetmeel, suikers, wei en gist.

Een pil bevat bindmiddelen. Bindmiddelen worden gebruikt om bij het samenpersen van de pil de bestanddelen bijeen te houden. Enkele veel voorkomende bindmiddelen zijn povidone, xanthan gom en carbopol (een acrylhars). Sommige vulmiddelen dienen ook als bindmiddelen en worden aangeduid als vul/bindmiddelen.

Een pil bevat smeer-, glij en plastificeermiddelen. Ingrediënten die veel gebruikt worden zijn smeer/glijmiddelen, plastificeermiddelen en coatings. Smeer/glijmiddelen zijn o.a. magnesium steartaat, stearinezuur, natriumstearyl fumaraat en gehydrogeneerde palmolie

Plastificeermiddelen worden gebruikt om de flexibiliteit van de coating te vergroten zodat ze niet barsten of schilferen. Ze kunnen ook gebruikt worden om de smaak en/of geur van de actieve stoffen tegen te houden. Een vaak gebruikte coating is shellac, dezelfde laksoort die gebruikt wordt op houten vloeren en boten.

Onze opvatting is dat al deze toevoegingen afbreuk doen aan het natuurlijke product en onze gezondheid. Daarom werken we bij Magnesium-Forever met zo natuurlijk mogelijke producten.

Magnesium Forever

Kastanjelaan 23, 3881 EL Putten

KvK: 65931726
BTW: NL856322076B01
BANK: NL80INGB0007312671

Contact

Annelies Dicke
06 22 40 71 58
Floor Mulder
06 52 51 90 93

Social Media

Nieuwsbrief