fbpx
Magnesium massage

Onze magnesium is puur natuur en al 250 miljoen jaar oud, onaangetast door mens en milieu en hoog geconcentreerd. Naast magnesium is er een cocktail van (minuscule) sporenelementen aanwezig in dit oeroude zout. Deze elementen dragen bij aan het heilzame effect van magnesium. De inzet van magnesium bij (sport)massage verhoogt de intensiteit en het effect van de behandeling.

magnesium massage

Magnesium ontspant

Het lichaamseigen magnesium komt via de huid direct in het interstitium. Daar is het op cellulair niveau vrijwel onmiddellijk actief wat een diepere ontspanning geeft.

Magnesium herstelt

Magnesium helpt bij herstel van de spieren. Kramp verdwijnt onmiddellijk, spierpijn neemt af en gewrichtspijn wordt verlicht.

Magnesium ontzuurt

Het magnesium zorgt voor versnelde afvoer van melkzuur uit de spieren en draagt bij aan het herstel van de Ph waarde in het lichaam.

Producten en behandelingen

  • Magnesium gel
  • Magnesium souplesse
  • Magnesium olie
  • Magnesium bodycreme  


Magnesiumgel kan op twee manieren gebruikt worden:

  • Om mee te masseren. Met de magnesiumgel van Magnesium-Forever kan ook heel goed gemasseerd worden.

  • Om een lichaamspakking of deelpakking te geven. Hiermee krijgt het lichaam (of lichaamsdeel) een boost aan magnesium binnen. De gelpakking wordt onder andere toegepast bij spierblessures, ontstoken pezen (bijvoorbeeld de achillespees) of pijnlijke gewrichten (knie, enkel, schouder etc.). Deze behandelingen verlichten de pijn en zorgen voor herstel van binnenuit. Het lichaamsdeel wordt ingesmeerd met een laagje gel en afgedekt met folie of een warme doek. De magnesiumgel mag vervolgens ca. 20 minuten intrekken terwijl u heerlijk kunt ontspannen. Daarna wordt de gel afgespoeld. Deze behandeling is dus voor plaatselijke behandelingen.


Magnesium-Forever heeft nog een prachtig product om mee te masseren:

Magnesium Souplesse voor massage en sporters

Magnesium Souplesse

Dit product bevat naast magnesium ook chondroitine, glucosamine en MSN plus de etherische oliën kruidnagel, laurier en lavendel.
Met Souplesse kunnen heel goed triggerpoints worden gemasseerd, maar het is ook ideaal bij spanningsklachten in de nek. Gebruik een klein beetje om de schedelrand te masseren.
Ook klachten aan de gewrichten zijn met de Souplesse heel goed te masseren.

Magnesium Forever verzorgingsproducten

Magnesium Souplesse kan heel goed gecombineerd worden met magnesium gel bij massages. De gel voor het algehele lichaamsdeel en aangevuld met een klein beetje magnesium souplesse voor de meest gespannen plekjes.
Ook klachten aan de gewrichten zijn met de Souplesse heel goed te masseren.

Indien u een warmtebron kunt gebruiken tijdens de massage (infrarood lamp bijvoorbeeld), dan versterkt het de opname door de huid heen, aangezien de poriën door de warmte open gaan staan.

De magnesium souplesse is een ideaal product in de sporttas. Gevoelige aanhechtingen van spieren (zoals een tennisarm of geïrriteerde achillespees) kunnen voor en/of na de sportprestatie ingesmeerd worden voor een direct resultaat.

magnesium forever olie

Magnesium olie heeft een misleidende naam (olie). Het is eigenlijk magnesium waterachtig.

Het is niet zo geschikt om mee te masseren, maar wel ideaal voor sporters om in hun sporttas te hebben. U kunt voor een sportprestatie de te gebruiken lichaamsdelen insmeren met magnesium olie.

Bedenk wel dat het magnesium een mineraal is en de huid uit kan drogen, dus geef de huid na afloop ook een insmering met magnesium bodycreme voor het aanvullen van de huid met een vettige creme.

De magnesium bodycrème is zeer geschikt bij een droge huid. Het werkt verzorgend na de massage met magnesium gel en/of magnesium souplesse. Smeer het gemasseerde lichaamsdeel licht in met de bodycrème ter verzorging.

Verder kan de magnesium bodycrème goed ingezet worden bij lichte eczeemklachten (de huid moet wel dicht zijn, anders prikt de crème teveel)

Totale lichaamspakking

U kunt ook kiezen voor de inzet van een totale lichaamspakking, dit in combinatie met een infrarood warmte deken. Een totale lichaamspakking is bij uitstek geschikt voor verschillende lichamelijke klachten maar kan ook worden gekozen voor een diepgaande ontspanning.

Er wordt een laagje gel op het lichaam aangebracht, bij de voeten extra dik. Voeten en oksels zijn de lichaamsdelen waar magnesium in hoge mate opgenomen wordt. Het lichaam wordt vervolgens toegedekt met folie, waarna u in een infrarooddeken wordt gewikkeld. Na 40 minuten mag de infrarood deken eraf en wordt de magnesiumgel verwijderd met een warme washand. Na deze pakking is een massage zeer effectief, dit omdat de warmte in combinatie met magnesium het lichaam enorm soepel heeft gemaakt. Een aanrader dus!

DeelpakkingDit elektrische nek/schouder warmtekussen heeft 3 standen. Na 1,5 uur gaat het kussen als beveiliging automatisch uit.

Ideaal voor een deelpakking met magnesiumgel.

Heeft u stijve en/of pijnlijke spieren in het nek/schoudergebied, breng dan magnesiumgel aan op het desbetreffende gebied. Doe hier plastic folie overheen en dan de warmtedeken erop. Dit ongeveer 10-15 minuten laten zitten (het mag ook langer). De poriën van de huid gaan open doordat de deken warmte afgeeft en de folie het gebied afdekt. De magnesium wordt op die manier de huid ingewerkt en kan z’n werking gaan doen: ontspanning geven aan de spieren.

Mocht een therapeut dit aanbrengen bij een klant, dan kan daarna de deken en de plastic folie eraf gehaald worden de plastic folie en kan het nek/schoudergebied gemasseerd worden, dan wordt de gel nog weer verder de huid in gemasseerd.

Effectief bij nek/schouderklachten en hoofdpijnklachten.

Na afloop het gebied afwassen met een warme, natte doek en insmeren met bodycremè (zie webshop). De magnesiumgel is een mineraal en de bodycremè verzorgd de huid na afloop.Ervaar het effect van Magnesium Reserveer nuNb. Voor aanvang van de lichaamspakking is het belangrijk uw lichamelijke conditie met u door te nemen. Dit bepaald in belangrijke mate de inzet van een totale lichaamspakking, te weten is de nier functie goed normaal, is de bloeddruk in orde en is de hartfunctie normaal.

Nb. We raden u aan om 2 dagen voor aanvang van de totale lichaamspakking u niet scheren, met name geldt dit voor de benen en de oksels. Magnesiumzout kan bij net geschoren lichaamsdelen gaan prikken.


Meer informatie over de Magnesium Forever producten die we gebruiken bij de massages vind je in de flyers:

Flyer Gel   Flyer Olie   Flyer Souplesse

Magnesium Forever

Kastanjelaan 23, 3881 EL Putten

KvK: 65931726
BTW: NL856322076B01
BANK: NL80INGB0007312671

Contact

Annelies Dicke
06 22 40 71 58
Floor Mulder
06 52 51 90 93

Social Media

Nieuwsbrief